Pravo na jednostrani raskid ugovora

Podijeli

   

 1. Online kupac ima pravo u roku od 14 (četrnaest) kalendarskih dana od dana dostave proizvoda kupljenog na daljinu jednostrano raskinuti ugovor. Rok je prekluzivan i započinje teći od dana kada je kupcu, ili trećoj osobi koja je preuzela proizvod na adresi korisnika, a koja nije prijevoznik, proizvod koji čini predmet ugovora predan u posjed.
 2. Online kupac nema prvo na jednostrani raskid te povrat kupljenih proizvoda ukoliko:
  • kupuje proizvod koji je izrađen po specifikaciji kupca (potrošača) ili koji je jasno prilagođen potrošaču (dioptrijske naočale), sve sukladno članku 79. stavak 1. točka 3. Zakona o zaštiti potrošača, te
  • kupuje proizvod koji zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodan za vraćanje, ako je bio otpečaćen nakon dostave (uključujući, ali ne ograničavajući se na kontaktne leće, otopine za leće, kapi za oči – „umjetne suze“), sve sukladno članku 79. stavak 1. točka 5. Zakona o zaštiti potrošača.
 3. Izjavu o raskidu ugovora kupac je dužan dati prije isteka roka za raskid ugovora.
 4. Online kupac izjavu o raskidu ugovora daje putem obrasca nakon pristupa webshopu, unosom osobnih podataka i ostalih podataka vezanih uz kupnju.
 5. U slučaju raskida ugovora, svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora.
 6. Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti proizvoda koje je rezultat rukovanja proizvodom.
 7. Kupac mora izvršiti povrat proizvoda bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana davanja izjave o raskidu ugovora. Prekoračenje ovog roka rezultira gubitkom prava na jednostrani raskid odnosno povrat plaćenog.
 8. Troškove povrata proizvoda snosi online kupac.
 9. Online kupac je obvezan dostavljene proizvode vratiti u stanju u kojem su mu dostavljeni i u originalnom pakiranju (trgovačko pakiranje u kojem je roba i dostavljena).
 10. GHETALDUS će izvršiti povrat plaćenog tek nakon što mu proizvod bude vraćen odnosno, nakon što mu kupac dostavi dokaz da je proizvod na isti način na koji mu je dostavljen, poslao natrag.
 11. Sve eventualne sporove Online kupac i GHETALDUS rješavat će primjenom Zakona o zaštiti potrošača i Zakona o obveznim odnosima.

Prijava korisnika

Niste loyalty član?

Naručite se u Poliklinici Ghetaldus

Obavezno polje.
Izričito se slažem s izjavom o povjerljivosti podataka i prihvaćam uvjete korištenja.

Odustani     Pošalji

Naručite se za besplatni pregled vida u Ghetaldus Optici

Obavezno polje.
Izričito se slažem s izjavom o povjerljivosti podataka i prihvaćam uvjete korištenja.

Odustani     Pošalji