mr.sc. Urlić Iris, dr.med. spec.oftalmolog

mr.sc. Urlić Iris, dr.med. spec.oftalmolog

Iris Urlić, dr med., oftalmolog, diplomirala na Medicinskom fakultetu, Sveučilište u Zagrebu i stekla naziv doktora medicine nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja u SAD-a. Četvorogodišnji specijalistički oftalmološki staž obavlja na Klinici za očne bolesti, KBC Zagreb, Sveučilište u Zagrebu pod mentorstvom prof. dr sc Nada Stiglmayer te stječe titulu specijalista oftalmologa.

Od 2005. do danas radi kao liječnik specijalist oftalmolog u Poliklinici Ghetaldus oftalmologija Zagreb. Obavlja oftalmološke pregled koje uključuju ispitivanje refrakcijskog sistema oka, kontaktologiju, liječenje i dijagnostiku glaukomske bolesti, bolesti leće i oftalmološki pregled i dijagnostika retinoloških bolesti. U svom radu koristi dijagnostiku pahimetrije, gonioskopije, pretragu vidnog polja i OCT.

2013. godine obavlja tromjesečna glukomska edukacija na Klinici za očne bolesti, KBC Zagreb, Kabinet za glaukomsku bolest (prim. mr.dr. Ekert). Tijekom specijalizacije pohađa tečaj kontaktologije na Western Eye Hospital u Londonu. Sudjeluje na domaćim i međunarodnim stručnim i znanstvenim skupovima uz poseban interes za glaukom, kontaktologiju i neurooftalmologiju.

Od siječnje 2016. uz posao liječnika oftalmologa, obavlja i dužnost zamjenice ravnatelja Poliklinike Ghetaldus oftalmologija. U rujnu 2013. upisuje poslijediplomski sveučilišni studij za stjecanje akademskog naziva doktora znanosti te u ožujku 2015. doktorski odbor odobrio je temu disertacije Mjerenje utjecaja vibracija na vidnu oštrinu liječnika dentalne medicine metodom vremenski usrednjene holografske interferometrije koja se ostvaruje uz komentorstvo Instituta za fiziku u Zagrebu, Laboratorij za koherentnu optiku.

2010. obranila magistarski rad Utjecaj astigmatizma na oštećenje vidnog polja pod mentorstvom prof.dr.sc. Branimira Cerovskog.

Od 2012.-2013. obavlja izobrazbu za stalne sudske vještake pri HLK i osposoblje je za obavljanje poslova sudskog vještačenja iz područja oftalmologije.

Član je Hrvatskog oftalmološkog društva, sekcije za glaukom i kontaktologiju te Europskog udruženja za kataraktu i refraktivnu kirurgiju. Poznaje engleski i talijanski jezik u govornom i pisanom obliku.

Prijava korisnika

Naručite se za pregled

Obavezno polje.
Izričito se slažem s izjavom o povjerljivosti podataka i prihvaćam uvjete korištenja.

Odustani     Pošalji

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.