POLAROID bira održivo

Podijeli

   

Iako je dugo prisutan na svjetskoj sceni, pred POLAROIDOM je, kao i svim ostalim brendovima koji se okreću održivosti, dug put. Prva održiva kolekcija POLAROID naočala prisutna je na tržištu od 2021. godine, zahvaljujući bio acetatu i recikliranim materijalima.

Namjera POLAROID brenda je proširiti uporabu održivih materijala što je više moguće kako bi napredovali na putu održivosti.

MATERIJALI
POLAROID pri izradi svog asortimana koristi se održivim materijalima poput eco poliamida, bio-acetata, tritana i recikliranih metala.

ECO POLIAMID
Plastika izrađena na bio bazi, koja se sastoji od više od 40% obnovljivih resursa, a čiji je najveći udio ricinusovo ulje.
Sjemenke ricinusa, koje se kasnije koriste kao osnova poliamida uzgajaju se odgovorno, što znači kako se u procesu rasta biljaka također koristi održivim metodama.

TRITAN
Tritan plastika je najsigurnija plastika na svijetu. Ne sadrži BPA, BPS (bisfenol S) i ostale vrste bisfenola. Određena tritan plastika također se smatra medicinskom kvalitetom - odobrena je za upotrebu u medicinskim uređajima. Tritan je, također, otporan na udarce — proizvodi se koriste bez straha od oštećenja i/ili razbijanja.

BIO-ACETAT
Posebna vrsta materijala dobivena preradom celuloze čiji najveći udio čine drvena masa i pamuk.
Ova vrsta materijala dolazi u dvije varijacije:

  • celulozni acetat propionat - 40% bio podrijetlo
  • bio-acetat - oko 65% bio podrijetlo
     

RECIKLIRANI METALI
Održiva kolekcija naočala brenda POLAROID izrađena je isključivo od prerađenih materijala.
Metali se mogu reciklirati više puta bez bojazni od nanošenja štete njihovom sastavu ili čvrstoći. Ovaj način recikliranja čuva prirodne resurse i smanjuje potrošnju energije (za razliku od velike količine energije koja se utroši prilikom obrade sirovih materijala).

I najmanja promjena, u svijetu kakvog poznajemo danas, čini veliku razliku. Stoga, odaberite POLAROID i podržite brend koji prepoznaje važnost održivosti u današnjem svijetu.

Prijava korisnika

Niste loyalty član?

Naručite se u Poliklinici Ghetaldus

Obavezno polje.
Izričito se slažem s izjavom o povjerljivosti podataka i prihvaćam uvjete korištenja.

Odustani     Pošalji

Naručite se za besplatni pregled vida u Ghetaldus Optici

Obavezno polje.
Izričito se slažem s izjavom o povjerljivosti podataka i prihvaćam uvjete korištenja.

Odustani     Pošalji