BACK TO SCHOOL pogodnosti Ghetaldusa za sve školarce

Podijeli

   

Oči su naši prozori u svijet i zato ih moramo njegovati od najranije dobi te oftalmološki pregledi, kao i naočale imaju iznimno bitno ulogu za vid naše djece.

A kako Ghetaldus uvijek misli na svoje najmlađe i za ovu školsku godinu pripremili smo pogodnosti i poklone:

 • 20% popusta na dječje oftalmološke preglede

U razdoblju 22.08. - 11.09.2022. posjetite nas sa svojim najmlađima te u odabranim ordinacijama Poliklinike Ghetaldus  napravite pregled vida za svoje dijete (popis ordinacija u kojima se rade dječji pregledi vida nalazi se na kraju teksta).
 

 • Besplatno osiguranje naočala

Vrijedi u razdoblju 22.08. - 11.09.2022. za svaki kupljeni par dječjih dioptrijskih naočala (okvir + leće) u svim poslovnicama Ghetaldus optike.

 • Poklon pernica uz kupnju dječjih dioptrijskih naočala

Pernice su dostupne u odabranim poslovnicama Ghetaldusa do isteka zaliha.

Posjetite nas u našim poslovnicama i odaberite najprikladnije naočale (osim dioptrijskih u ponudi imamo i široki izbor dječjih sunčanih naočala), s kojima će prva šetnja vašeg malca do školskih klupa biti totalno cool. Neka novo uzbudljivo razdoblje svakog djeteta krene s lakoćom, ali i stilom. ;)

Ghetaldus. Priča u kojoj se vidiš.

A kada je riječ o zdravlju naše djece, svi uvijek imamo bezbroj pitanja. U nastavku smo vam pripremili odgovore na najčešća pitanja vezana uz vid:

Do koje se godine razvija vid kod djece?

Kod djece se vid najintenzivnije razvija do sedme godine života.

Kada bi roditelji trebali prvi puta odvesti svoje dijete na oftalmološki pregled, u kojoj dobi?

Ako dijete ili roditelji ne primjećuju nikakav poremećaj vida, prvi bi pregled trebalo napraviti u četvrtoj godini života.

Po čemu roditelj može posumnjati da njegovo dijete ima poteškoća s vidom?

Ako primijetite da vaše dijete slabije vidi – nespretno je, približava se TV-u ili knjizi ili čak izbjegava aktivnosti za koje mu je potreban dobar vid na blizinu (bojanje, čitanje) ili daljinu (igra loptom), škilji, naginje glavu, suze mu oči, pretjerano trepće ili trlja oči, jako ga smeta svijetlo, žali se na glavobolje, umorne oči ili mu oči bježe prema nosu ili na van, svakako se odmah obratite oftalmologu, bez obzira na to koje je dobi.

Kakve posljedice može imati odgađanje preventivnih pregleda?

Ako mozak ne prima jasnu sliku iz oba oka zbog refrakcijske greške (kratkovidnost, dalekovidnost, astigmatizam), strabizma (bijeg oka, škiljavost) ili bolesti oka (katarakta, glaukom, spuštena vjeđa itd.) zaostat će razvoj vidnog puta iz oka koje šalje mutniju sliku – tako nastaje slabovidnost.

Ako se ne liječi u dječjoj dobi nošenjem naočala i okluzijom (pokrivanjem boljeg oka flasterom na kožu ispod naočala), dovodi do trajno slabijeg vida koji je kasnije nemoguće popraviti.

Kako odabrati dioptrijske naočale za dijete? Na što treba pripaziti prilikom odabira?

Pri odabiru dioptrijskih naočala potrebno je izabrati okvir koji oblikom i veličinom pristaje djetetovoj glavi, dobro „sjedne“ na nosić i stabilan je te ima veliko vidno polje. Treba biti od laganog, elastičnog i antialergijskog materijala.

Pri odabiru naočalnih leća treba paziti i na vrstu i kvalitetu leća. Kako se dječje naočale često lome, preporučuju se plastične naočalne leće otpornije na lom za razliku od mineralnih, staklenih leća. Također, naočalne leće trebaju imati UV filter, antirefleksni sloj i tvrdi sloj koji štiti leću od grebanja.  


Popis ordinacija Ghetaldus Poliklinike u kojima  se u razdoblju 22.08-11.09.2022. može napraviti dječji oftalmološki pregled, uz popust od 20%:

 • BJELOVAR, F.Supila 8a
 • DONJA BISTRA, WestGate
 • DUBROVNIK, Dr. Ante Starčevića 49
 • KARLOVAC, Kaufland
 • KUTINA, P. Krešimira IV br.13
 • OSIJEK, Trg slobode 2
 • RIJEKA, Tower Centar
 • VARAŽDIN, Ljudevita Gaja 15
 • ZAGREB Jarun, Park prijateljstva bb
 • ZAGREB Siget, Avenija V. Holjevca bb
 • ZAGREB Zrinjevac, Trg Nikole Šubića Zrinskog 16

Prijava korisnika

Niste loyalty član?

Naručite se u Poliklinici Ghetaldus

Obavezno polje.
Izričito se slažem s izjavom o povjerljivosti podataka i prihvaćam uvjete korištenja.

Odustani     Pošalji

Naručite se za besplatni pregled vida u Ghetaldus Optici

Obavezno polje.
Izričito se slažem s izjavom o povjerljivosti podataka i prihvaćam uvjete korištenja.

Odustani     Pošalji