Svjetski dan vida u Poliklinici Ghetaldus

Podijeli

   

Svjetski dan vida obilježava se svake godine drugi četvrtak u mjesecu listopadu pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije kako bi se usmjerila pozornost na sljepoću, oštećenja vida i rehabilitaciju slabovidnih osoba.

U tekstu niže ćemo vam predstaviti sve naše djelatnosti, te upozoriti na moguće poteškoće s kojima se možete susresti kad je u pitanju zdravlje vaših očiju.

Također, povodom Svjetskog dana vida Poliklinika Ghetaldus poklanja svim svojim vjernim pacijentima 20% popusta na sve usluge uz predočenje kupona niže.

Svjetski dan vida

Poliklinika Ghetaldus osnovana je prije dvadeset i dvije godine kao privatna oftalmološka zdravstvena ustanova. Danas Poliklinika Ghetaldus u svom sastavu ima 36 oftalmoloških ordinacija, 20 liječničkih timova sa liječnicima specijalistima oftalmolozima i više od 22 godine iskustva.

U našem Kontaktološkom centru u Ban centru u Zagrebu te u svim našim oftalmološkim ordinacijama uz opće oftalmološke preglede moguće je napraviti i kontaktološki pregled te daljnje upućivanje na dijagnostičke pretrage te operativne zahvate.

Opća oftalmologija

U svakoj od naših ordinacija na temelju općeg oftalmološkog pregleda utvrđuje se glavni razlog dolaska pacijenata na pregled, postavlja se dijagnoza i ordinira liječenje ili refrakcijsko pomagalo (naočale ili kontaktne leće).

Kontaktološka ordinacija

Ako imate želju nošenja kontaktnih leća ili pak za to postoji medicinska indikacija,možete obaviti pregled i za kontaktne leće. Ordiniramo kontaktne leća različitih karakteristika po materijalu od kojeg je leća izrađena (polutvrde ili mekane kontaktne leće), po dužini trajanja (godišnje, mjesečne, dvotjedne, dnevne leće), po vrsti izrade samih leća (sferne leće, plus i minus dioptrije ili torične leće za pacijente sa astigmatizmom) i kozmetske leće (u boji).

Pregled za kontaktne leće uključuje oftalmološku anamnezu, autokeratorefraktometriju, određivanje refrakcijskog statusa oka i zakrivljenosti rožnice, biomikroskopiju i pregled očne pozadine, fitanje mekih i polutvrdih leća, edukacija o nošenju i održavanju kontaktnih leća.

Dječja oftalmologija i ordinacija za strabizam

Djeca su posebno osjetljiv dio populacije. Prvi oftalmološki pregled za djecu treba napraviti u dobi od 3-4 godine i ispitati očni status, utvrditi postoje li problemi s vidom s već izraženim simptomima strabizma (škiljavosti), slabovidnosti, glavobolja, treptanja itd. Posebnu pažnju treba obratiti na strabizam kao grešku položaja očiju koji u dječjoj dobi ima veliku učestalost oko 6% i često se doživljava samo kao estetski nedostatak, iako ga vrlo često prate različiti poremećaji vida.

Operacijski zahvati

U Poliklinici Ghetaldus možete obaviti male operacijske zahtjeve na oku i vjeđama uz primjenu lokalne anestezije (ječmenci, manje tumorozne tvorbe, potkožne masne nakupine, odstranjenje suviška kože i masnih jastučića, poremećaj položaja ruba vjeđa i slično).U operacijskoj sali se operira i operacija sive mrene (katarakta).

Stražnji segment oka – retinološka ambulanta i kabinet za laser

Spektar bolesti i stanja oka koja zahtijevaju specifičnu retinološku dijagnostiku i terapijski tretman vrlo je raznolik. Najčešći pacijenti koji iste zahtijevaju su dijabetičari, hipertoničari te osobe s izraženom kratkovidnošću. Dijabetičari su osobe koje zahtijevaju stalne i redovite kontrole vida i očne pozadine, a kasnije u slučaju pojave komplikacija pravodobno i kontinuirano liječenje prvenstveno u vidu laserskih tretmana. Ambulanta za stražnji segment oka opremljena je suvremenim aparatima za vizualizaciju stražnjeg segmenta oka i digitalnom kamerom za fluoresceinsku angiografiju te diodnim fotokoagulacijskim laserom.

Glaukomska obrada, pregled vidnog polja VP Octopus 900, OCT

Dijagnostika i liječenje glaukomske bolesti je dio oftalmološke ponude u Dijagnostičkom centru Poliklinike Ghetaldus. Dijagnostiku uključuje tonometrija, pahimetrija, gonioskopija, pretraga vidnog polja VP Octopus 900, snimanje vidnog živca i žute pjege optičkom koherentnom tomografijom – OCT.

Prijava korisnika

Niste loyalty član?

Naručite se u Poliklinici Ghetaldus

Obavezno polje.
Izričito se slažem s izjavom o povjerljivosti podataka i prihvaćam uvjete korištenja.

Odustani     Pošalji

Naručite se za besplatni pregled vida u Ghetaldus Optici

Obavezno polje.
Izričito se slažem s izjavom o povjerljivosti podataka i prihvaćam uvjete korištenja.

Odustani     Pošalji