Popust na operaciju sive mrene u Poliklinici Ghetaldus

Podijeli

   

U Poliklinici Ghetaldus od ovog travnja nudimo svim našim pacijentima akcijski popust na operaciju sive mrene (katarakte) koji traje sve do 31. prosinca  2022. godine.

Puna cijena operacije je 10000,00 kn, a za vrijeme trajanja akcije je snižena 20%, pa sada cijena iznosi 8000,00 kn.

U tekstu niže ćemo vam pojasniti što je točno siva mrena ili katarakta, kako se liječi, kada ju je potrebno operirati, te što nakon same operacije.

Siva mrena (katarakta) je zamućenje očne leće koje uzrokuje promjene vidne oštrine od zamagljenja do gubitka vida na zahvaćenom oku. Najčešće nastaje kao posljedica starenja, međutim, može biti i posljedica traume, metaboličke bolesti (šećerna bolest), primjene lijekova (kortikosteroida), može nastati i kao komplikacija drugih očnih bolesti (uveitis, glaukom), može se pojaviti u sklopu nekih sindroma (Downov sindrom) ili pak biti nasljedna (kongenitalna katarakta).

Katarakta je prisutna u 50% osoba u dobi između 65 i 74 godine, te u 70% osoba starijih od 75 godina. Mehanizam nastanka katarakte nije još do kraja poznat, no zna se da dolazi do agregacije proteina leće što ima za posljedicu smanjenje prozirnosti. U početku je vid lokalno zamućen, uz pojavu prijelomne kratkovidnosti koja zahtijeva propisivanje odgovarajućih naočala, da bi se kasnije pojavile i smetnje u izvršavanju željenih i potrebnih dnevnih aktivnosti kao što su vožnja automobilom, gledanje TV-a, čitanje.

Liječenje sive mrene (katarakte)

Ne postoje lijekovi koji znanstveno dokazano sprječavaju ili usporavaju nastajanje katarakte. Jedini način liječenja jeste operacija katarakte, tj. uklanjanje zamućenih lećnih masa. Često se čuje da mrena još nije zrela za operaciju. Takav pristup "čekanja" da mrena 'sazri' potiče iz vremena kada su operativne tehnike bile relativno slabe i nije se mogao očekivati potpuni vid nakon operacije. Danas se katarakta operira već kod prvih poremećaja vida koji utječu na izvršavanje profesionalnih i željenih dnevnih aktivnosti.

Kada operirati?

Kataraktu utvrđuje liječnik specijalist oftalmolog pomoću očnih pretraga kao što su vidna oštrina, pregled na procjepnoj svjetiljci i oftalmoskopski pregled. Ukoliko opći i lokalni (okulistički) status dozvoljava operativni zahvat, oftalmolog provodi preoperativne pripreme (procjena vidne oštrine, mjerenje očnog tlaka, ultrazvučni pregled i izračunavanje dioptrije intraokularne leće), nakon čega se pristupa operativnom zahvatu..svibnja

Što nakon operacije?

Prvih dana nakon operacije vid može biti zamućen. Za potpun i siguran oporavak, prvo vrijeme nakon operacije ipak nemojte pretjerivati u sljedećem: ne trljate oči rukama, ne podižete teške stvari, pazite da vam u oko ne upadne iritirajuće sredstvo (npr. šampon) i, na kraju, ne vozite automobil prije nego što vam to vaš oftalmolog dozvoli. Konačna refrakcija (dioptrija) određuje se 1-3 mjeseca nakon operacije ovisno o operativnoj metodi.

Možete se naručiti na pregled na besplatni broj telefona: 0800 222 025

 

Popust na operaciju sive mrene u Poliklinici Ghetaldus

Prijava korisnika

Naručite se u Poliklinici Ghetaldus

Obavezno polje.
Izričito se slažem s izjavom o povjerljivosti podataka i prihvaćam uvjete korištenja.

Odustani     Pošalji

Naručite se za besplatni pregled vida u Ghetaldus Optici

Obavezno polje.
Izričito se slažem s izjavom o povjerljivosti podataka i prihvaćam uvjete korištenja.

Odustani     Pošalji

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.

Pretplatite se na naš Newsletter

Budite prvi koji će saznati o ekskluzivnim ponudama, novim uslugama i još mnogo toga.
Prijavite se na naš NEWSLETTER.

Unesite ispravnu Email adresu.
Izričito se slažem da želim primati GHETALDUS newsletter, znam da mogu lako otkazati pretplatu u bilo kojem trenutku i prihvaćam izjavu o povjerljivosti podataka.